0 0.00Eur

Kas izraisa izsitumus uz ādas?

     
   
 

Kas ir CLEAR START?

Akne ir izplatīta ādas problēma lielākajai daļai iedzīvotāju, īpaši starp pusaudžiem un 20-gadīgiem. Mēs tos saucam par Gen-Z– paaudzi, kas pazīstama ar ātru dzīvesveidu. Ar tik aizņemtu dzīvesveidu, viņiem nav laika ilgstošai cīņai pār akne, pārmērīgu taukainumu vai izsmalcinātu ikdienas ādas kopšanas rutīnu, lai sasniegtu šos ādas kopšanas mērķus. Viņiem nepieciešami daudzfunkcionāli produkti, kuri nodrošina to, ko sola. Un ātri!

Clear Start var palīdzēt Gen-Z klientiem ar plašu pieejamo produktu klāstu un ātro iedarbības risinājumus, kas atbilst viņu dzīvesveidam. Clear Start sniedz daudzpusību, lai palīdzētu klientiem atbrīvoties no akne un sasniegt veselīga izskata mirdzumu rekordīsā laikā. Paredzēts jaunākai, ar noslieci uz akni, Clear Start apvieno spēcīgas sastāvdaļas, kuras cīnās ar akni, ietverot maigas, nomierinošas botāniskās vielas, lai āda būtu tīra un justos komfortā - nebūtu iekaisusi vai kairināta


Kas izraisa akni & pinnes?

Akni parasti izraisa atmirušo ādas šūnu uzkrāšanās, liekā sebuma (eļļas) un baktēriju uzkrāšanās. Kad liekā eļļa un ādas šūnas salīp kopā, tās var nosprostot folikulus. Propionibacterium acnes (P. acnes) baktērijas nekaitīgi dzīvo uz ādas, bet, ieslodzītas folikula iekšpusē, tās var vairoties, izraisot izsitumu. Pēc tam rodas iekaisums, kas izraisa apsārtumu un sāpes,  kas parasti ir saistīts ar pūtītēm/akni.

Mūsu ārējais ādas slānis (epiderma) pārklāj mūsu ķermeni un folikulus kā ar plānu laminēšanas papīra lapu. Daudzi folikuli ir  piestiprināti zemādas tauku dziedzeriem. Šie dziedzeri izdala sebumu, kuri tiek pa vellus matiņiem.

Tajā pašā laikā vidusmēra cilvēks, stundā izdala aptuveni 35 000 ādas šūnas, savukārt persona ar ģenētisku noslieci uz izsitumiem, var izdalīt līdz pat četrām reizēm lielāka daudzuma. Ja kāda no šīm atmirušajām šūnām savācas un  paliek tauku folikulā, pastāv iespēja, ka tās var sajaukties ar lieko eļļu un salipt kopā. Tas var veidot zemas pakāpes iekaisumu, piemēram, melnās, baltās pinnes un mīlijas, vai augstākas pakāpes iekaisumu, piemēram, papulas, pustulas, mezgliņus un cistas.

Pinnes ir atvērti komedoni, kas kļūst melni nevis netīrumu dēļ, bet tāpēc, ka folikulā esošā eļļa, atmirušās ādas šūnas un baktērijas sajaucas un oksidējas,kā piemēram, sagriezts ābols. Tas nozīmē, ka folikuls ir atvērts un joprojām saņem skābekli. Dažas melnās galviņas izzūd pašas vai arī tās ir viegli iztīrīt. Citi aizkavējas un var izaugt par smagākas pūtītes formām, ja tās inficējas vai iekaist.

Baltās pumpiņas ir slēgti komedoni, kas rodas tieši tāpat kā pinnes, bet neoksidē. Parasti tās izzūd pašas, bet var kļūt arī par smagākām pūtītes formām, ja tās inficējas vai iekaist.

Mīlijas parādās, kad atmirušās ādas šūnas un / vai sebums (vai keratīns) tiek ieslodzīts virs tām augošās ādas. Mīliju var atpazīt kā sīku, cietu, baltu izcilni, kuru nevar iztīrīt. Mīlija bieži tiek nepareizi raksturota, kā pūtīte, bet patiesībā tā ir labdabīga cista.

Pinnes var pāriet izsitumos

Neapstrādātas pinnes var kļūt par izsitumiem, ja tās ir inficētas ar izsitumu izraisošām baktērijām. Tāpēc ir svarīgi praktizēt ādas kopšanas ieradumus, kas ādai ļaus atbrīvoties no liekās eļļas un atmirušajām ādas šūnām. Blackhead Clearing Fizz Mask atbrīvo poras no sastrēgumiem, tāpēc izsitumiem nebūs iespēja attīstīties.


Pinnes, baltās pumpiņas un mīlijas ir bez iekaisuma, kas nozīmē, ka nav apsārtuma vai iekaisuma. Ja ir apsārtums vai iekaisums, potenciāli ir augstākas pakāpes pūtītes.


Papulas ir sarkani, izvirzīti izciļņi, kas rodas pēc tam, kad slēgtā folikulā ir atņemts pārāk daudz skābekļa. Šī anaerobā vide izraisa iekšpusē pasīvas P.pūtītes kļūstot aktīvām un patērējot lieko sebumu un atmirušās ādas šūnas. Jo vairāk P. pūtītes pavairojas un patērē sebumu, jo lielāks folikuls uzbriest papulā.

Pustulas ir strutu pildīti izciļņi, kas rodas folikulā, infeksijas gadījumā. Tas notiek, ja folikuls pārāk uzbriest ar pārmērīgām ādas šūnām, sebumu un baktērijām, izraisot folikulu sienas plīsumu zem ādas. Šis plīsums ļauj P. acne iekļūt dermā. Šī infekcija iedarbina imūnsistēmu, kas nosūtīt baltās asins šūnas glābšanai. Starp baltajām asins šūnām un P. acne norisinās cīņa, izraisot blakusparādību-strutas formā. Bieži vien klienti jauc pustulas ar baltajām pumpiņām, to baltā vai dzeltenā izskata dēļ, bet pustulas ir sarkanas un iekaisušas.

Mezgliņi attīstās, kad infekcija izplatās blakus folikulās. Mezgliņi izskatās vairākām pēc papulām un pustulām, kas salikti kopā, vai lielām, bedrainām vietām. 

Cistas veidojas, kad infekcija pietiekami ilgi kavējas dermā, lai ķermenis to varētu novietot membrānas iekšpusē, karantīnā. Šīs karantīnas dēļ nekas neiekļūst cistā vai ārpus tās, ieskaitot aktuālos pūtītes produktus. 

 

Visiem ir P. acnes

Ādas mikrobioms jeb dabiskā vide uzņem visa veida baktērijas. Dažas, piemēram kā, S. epidermidis (Staphylococcus epidermidis), ir "labas" un uztur ādu veselīgu. Citas, piemēram, P. acnes (Propionibacterium acnes), var izraisīt izsitumus.

Mums visiem ir P. acnes, bet parasti tās neaktīvi atrodas aerobā vidē, kur poras ir atvērtas un skābeklis ir viegli pieejams. Kad poras ir aizsērējušas, vide kļūst anaeroba, jo tajā trūkst skābekļa. Tas liek P. acnes "pamosties" un izraisa izsitumus.

Antibakteriālos līdzekļus var lietot lokāli, lai palīdzētu samazināt P. acnes, bet antibakteriālie līdzekļi var būt vērsti arī uz “labajām” baktērijām. Turklāt ādai ir sava iebūvēta pretmikrobu sistēma, kas ģenerē pretmikrobu peptīdus un lipīdus, lai palīdzētu atdalīt "sliktās" baktērijas. Breakout Clearing  Booster palīdz uzlabot ādas dabiskās aizsargspējas, lai pasargātu to no izsitumiem.

 

Citi faktori, kas veicina izsitumus

Ikvienam izsitumi rodas dažādu iemeslu dēļ, jo ikviena āda ir atšķirīga. Tomēr, ir četras galvenās jomas, uz kurām jāvērš uzmanība, lai palīdzētu vēl vairāk izolēt  izsituma cēloņus.

Vecums
Jo jaunāka āda, jo lielāka iespēja, ka būs taukaināka āda un nevaldāmi izsitumi. Jaunāka āda mēdz būt arī elastīgāka, kas nozīmē, ka tā var izturēt atkārtotus izsitumus un ātrāk sadzīt. Kad āda noveco, ādai ir tendence ražot mazāk eļļas un ir vairāk izolēti izsitumi, tomēr, palēninoties šūnu apritei, āda kļūst jutīgāka pret pēciekaisuma hiperpigmentāciju (PIH)

 

Dzīvesstils
Neefektīva attīrīšana un eksfoliācija, lai atbrīvotu ādu no atmirušajām ādas šūnām un liekā sebuma, var būt viens no galvenajiem, ar dzīvesveidu saistītajiem izsitumu faktoriem. Citi faktori ietver komedogēnos make-up un matu kopšanas produktus, kā arī apģērbu, kas aiztur sviedrus un atmirušās ādas šūnas.

 

Stress ir izplatīts faktors, jo tas var stimulēt lielāko eļļas ražošanu un vēl vairāk palēnināt ādas atveseļošano. Paturiet prātā, ka stresam ir dažādas formas un tam nav jābūt psiholoģiskam. Piemēram, jūms var būt fizisks stress, ko izraisa dehidratācija, vai uztura problēmas.

 

Ģenētika
Daudziem cilvēkiem ir ģenētiska nosliece uz pūtītēm, kas nozīmē, ka viņu āda ražo četras līdz piecas reizes vairāk atmirušo ādas šūnu, un tauku dziedzeri ir lielāki, aktīvāki nekā cilvēkiem ar ādu, kurai nav pūtītes. Viņiem var būt arī biezāks sebums un mazāk sīku (vellus) matiņu, izdala eļļu no folikulām.

 


Vairāk par CLEAR START produktiem spied šeit 
 
     
     

Seko aktualitātēm arī sociālajos tīklos

Lādējas