0 0.00Eur

4 rudens ādas kopšanas padomi

 

 

 

 
 

 

 
 

Rudens ir klāt!

Mainoties vasaras sezonai uz rudeni, var manīt kā mainās Jūsu āda. Esam Jums sagatavojuši 4 ādas kopšanas padomus, lai arī Jūsu pāreja no vasaras uz rudeni ir tik pat gluda kā Jūsu āda! ✺

Vide ir viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē to, kā jūtas Jūsu āda un arī izskatās. Kad ārā ir karsts un mitrs laiks, āda šķiet vairāk taukaina no liekā mitruma. Kad ir auksts un sauss, āda jūtas gandrīz izkaltusi un vēlas mitrumu. Nemaz nerunājot par citiem vides stresa faktoriem, piemēram, gaisa piesārņojumu, saules iedarbību, gaisa kondicionēšanu un citiem.

Kad mainās gadalaiki, mainās arī vide mums apkārt. Ādai ir jāpielāgojas jaunajiem klimatiskajiem apstākļiem, taču Jūs varat nedaudz atvieglot tās darbu, ieviešot šos ādas kopšanas ieteikumus savā rudens ādas kopšanas rutīnā.


 
 

1. Izmēģiniet biezāku sejas krēmu

Vasararas sezonā strādā izteiciens “less is better”, ja runa ir par sejas ādu. Gaisā ir vairāk mitruma, kas padara ādu dabīgi mitrāku un mirdzošāku.

Tuvojoties rudens mēnešiem, ir pienācis laiks pāriet uz biezāku sejas krēmu, kas nodrošina mitrināšanu, bet arī darbojas kā barjera starp ādu un apkārtējo vidi.


 
 

2. Neizlaidiet SPF no savas ādas kopšanas rutīnas

Saules aizsargkrēms ir jālieto katru dienu! Pat ja ir vējains, sniegains un lietains laiks, joprojām ir nepieciešams SPF, jo saules gaisma izkļūst cauri mākoņainajām debesīm un atspīd no ūdens.

Jā, jums ir nepieciešams saules aizsargkrēms rudenī! Tas novērsīs saules apdegumus un brīvo radikāļu bojājumus, kas paātrina ādas novecošanos.


 
 

3. Veiciet pīlingu retāk un maigāk

Pīlinga sastāvdaļām, piemēram, AHA un BHA skābēm ir daudz priekšrocību, taču pārmērīga pīlinga pielietošana var palielināt ādas jutīgumu, kairinājumu un apsārtumu. Rudens mēnešos, kad āda jau piedzīvo daudzas izmaiņas, ir laiks samazināt ķīmisko pīlingu un citu spēcīgu aktīvo vielu lietošanu.

Šajā periodā, ļaujiet ādai atpūsties no intensīvām procedūrām un, koncentrējieties uz mitrināšanu un aizsardzību. Ieteicams pāriet uz maiga pīlinga lietošanu 1-2 reizes nedēļā.


 
 

4. Ķermeņa losjons ir obligāts!

Ādas kopšanas rutīnas bieži ietver tikai seju, taču neaizmirstiet arī par ķermeņa kopšanu! Kad siltās vasaras dienas pārvēršas vēsos rudens vakaros, iespējams, ir pienācis laiks pievienot savai ķermeņa kopšanas rutīnai losjonu. Labākais laiks ķermeņa mitrināšanai ir tikko izkāpjot no dušas. Mitrinot visu ķermeni, tiek aktīvi atjaunota ādas aizsargbarjera.


 
 

 

Jūsu ādas kopšanas rutīnai nevajadzētu būt stresa avotam. Varat to padarīt pavisam vienkāršu, izmantojot tikai tīrīšanas līdzekli, mitrinošu krēmu un saules aizsargkrēmu. Daudziem ādas kopšana ir sevis kopšanas veids. Citiem tas ir preventīvs pasākums, lai novērstu novecošanās pazīmes un pūtīšu izlaušanos.

Lai kādi būtu Jūsu ādas kopšanas mērķi, neļaujiet aukstākiem gadalaikiem Jūs nobaidīt. Jūsu ādas kopšanas rutīnas pamatā ir jābūt mitrināšanai, barošanai, profilaksei un aizsardzībai. Ja sekosiet šiem rudens ādas kopšanas padomiem, jums viss būs kārtībā!


Pieseko mūsu sociālajiem medijiem Instagram un Facebook

 

 

 

 

 

 

 

Seko aktualitātēm arī sociālajos tīklos

Lādējas